Torra hälar ? Allvariga problem

Torra hälar ? Allvariga problem

Är torr hud på foten ett problem?

Ja! Visst, grov, repig, torr hud på fötterna är fula och obekväm, men det är mer än bara en olägenhet. Om huden är extremt torr kan fötter resultera i allvarliga hälsokonsekvenser för många människor, särskilt för personer med diabetes som ofta saknar tillräckligt blodflöde till extremiteterna, vilket gör huden på fötterna torr och spruckna.

Hur kan lite torr fötter på huden leda till allvarliga konsekvenser?

Torr hud på fötterna främjar små sprickor som påverkar hudens förmåga att utföra sin huvudfunktion: skydd. Obehandlad, torr hud på fötterna kan potentiellt leda till bakterie-, svamp- eller virusinfektioner som kan leda till öppna, långsamma läkningar eller i allvarliga fall amputering av fot eller till och med död. För att skydda fötterna ordentligt från bakterier, svampar eller virus, måste fötterna vara mjuka och callus och sprickfria.


För att behandla torr hud på fötterna på rätt sätt är det särskilt viktigt att använda fotvårdsprodukter som tränger in i tjock, torr hud och lägger till fukt, inte olja, till torra fötter.
Effektiva lösningar mot torra fötter kan också innehålla ingredienser för att behandla underliggande problem (t.ex. fotsvamp) som kan misstolkas som torr hud. Footlogix® har utvecklat en omfattande rad fuktgivande fotvårdsprodukter som hydrerar och återställer extremt torr hud på fötterna utan att förstöra eller hämma hudens naturliga funktioner.

Det mest effektiva sättet att behandla torr hud på fötterna är att börja med en ordentlig pedikyr. Här på FOTAKUTEN.SE hittar du allt du behöver ! Under fliken " Utrustning " hittar du hjälpmedel för att få dina fötter fina inför våren.

Footlogix® skumkräm med ingredienser av farmaceutisk kvalitet och Footlogix®-leveranssystem med användning av Dermal Infusion Technology® bär aktiva ingredienser djupt in i skiktet av överhuden som specifikt riktar torr hud på fötterna och levererar snabbt, långvarigt resultat.
Till skillnad från krämbaserade formler är Footlogix® mousse-formler mjuk och fluffig och innehåller ingen torkande alkohol eller dofter för att irritera torr fötter. Alla Footlogix®-produkter är säkra att använda på diabetiker, äldre - grupper som ofta lider av extremt torra fötter.

För att använda ska du bara skaka produkten väl och massera en mängd stor som en valnöt till rena, torra fötter två gånger om dagen för behandling (de första två veckorna) och sedan en gång dagligen. FOTAKUTEN.SE är återförsäljare av Footlogix i Sverige.
Drift & produktion:  Wikinggruppen