Honung för dina fötter

Honung för dina fötter

Manuka-honung är sällsynt - den tillverkas bara i Nya Zeeland och kan bara göras några veckor om året när Manuka-växten är i blomma.

När våren vänder sig till sommaren och vädret värms orsakar de ökande temperaturerna Manuka-växterna längst norr om Nya Zeeland att börja producera blommor. När det varma vädret sprider sig över landet följer Manuka-blommorna.
Det är cirka 25 dagar från det första tecknet på en blomknopp till en steg 5-blomma som inte längre producerar nektar. Det lämnar inte mycket tid för våra biodlare att flytta och placera sina bikupor och för bin att samla nektar! Under säsongen arbetar våra biodlare ofta outtröttligt dygnet runt, även med helikoptrar för att flytta bikupa till utmanande, avlägsna platser.

Väderförhållandena måste vara rätt för att bin ska göra Manuka honung - starka vindar kommer att blåsa Manuka-blommorna från växterna, medan regn hindrar bin från att våga sig utanför sina bikupor. Mängden honung som produceras av en bikupa och den totala honungsproduktionen varje säsong kan variera mycket beroende på väderförhållanden och hur mycket nektar som produceras av växterna.
Den nödvändiga anpassningen av speciella förhållanden i naturen samt god planering och snabba åtgärder från våra biodlare är nyckelfaktorer för att göra denna honung så sällsynt och dyr.
Hos FOTAKUTEN.SE finns nu Dermatonics Heel Balm med äkta Manuka honung. En fotsalva för dig som vill ha det bästa för dina fötter !
Drift & produktion:  Wikinggruppen