Har du kalla fötter ?

Har du kalla fötter ?

Om du lever efter ordspråket "kalla fötter, varmt hjärta", kanske du inte inser att kalla fötter och tår kan vara ett tecken på något mer olycksbådande än kalla vintermånader.

Det enklaste skälet är brist på värme. En annan vanlig orsak är dålig cirkulation, när inte tillräckligt med blod kommer ner till dina fötter för att hålla dem varma.

Circulationsproblem kan också orsakas av underliggande hälsoproblem.
Här är en titt på några av de mer allvarliga anledningarna till att du kan drabbas av fötter som alltid verkar vara kalla.
Anemi
Anemi uppstår hos dem som saknar tillräckligt med friska röda blodkroppar för att bära tillräckligt med syre i kroppen, särskilt extremiteter som fötter. Det vanligaste symptomet på anemi är svag och trött, men andra symtom inkluderar kalla händer och fötter på grund av brist på blodcirkulation.

Perifer arteriell sjukdom (PAD)
Det är också känt som en perifer kärlsjukdom (PVD), åderförkalkning eller härdning av artärerna. Det kan ta år innan väggarna i artärerna hårdnar och år innan symtomen visar sig. Vanligtvis är de tidigaste tecknen obehag i ben, smärta och kramp, särskilt när man går, men andra symtom inkluderar kalla fötter och rodnad eller smärta i fötter och tår.

Diabetes
Dålig cirkulation såväl som perifer neuropati eller nervsmärta är vanligt hos diabetespatienter som också läker långsamt på grund av brist på blodflöde. Kalla fötter inklusive domningar och stickningar är typiska symtom och är ofta värre på natten.

Hos FOTAKUTEN.SE hittar du många värmande fotkrämer.
Drift & produktion:  Wikinggruppen