Behandling mot fotsvamp

Behandling mot fotsvamp

ALLT DU BEHÖVER VETA OM FOTSVAMP OCH HUR DU BEHANDLAR EFFEKTIVT.

Fotsvamp, en fruktad men ändå vanligt tillstånd, har tyvärr ett negativt stigma, tillsammans med kliande, flagnande hud och ibland fula, missfärgade tånaglar. Om du lider av fotsvamp, det allra värsta du kan göra är att ignorera det! Att förstå orsakerna och symtomen på fotsvamp hjälper dig att behandla din fotsvamp effektivt.

VAD ORSAKAR FOTSVAMP ?
Medan svampar och bakterier vanligtvis finns på huden, bildar frisk hud en barriär som skyddar kroppen från infektion. Men om huden är skadad kan svampen komma in. Då tillåter kroppens varma, fuktiga miljö - perfekt för svamptillväxt - svamparna att naturligt överbefolkas. När en svamp infekterar huden på foten och mellan tårna kallas den för fotsvamp eller på Latin tinea pedis.
En spricka eller skada på tånaglarna eller huden på fötterna skapar en uppenbar utgångspunkt för att producera fot eller hud svamp. Men det finns mindre uppenbara sätt dina fötter kan bli mottagliga för fotsvamp. Fuktig, våt hud fjällar eller mjukar och bryts ned, vilket gör den sårbar. Fötter som vanligtvis är begränsade till svettiga skor under sport eller träning kan utveckla inträdesplatser för svamp. Torra och spröda fötter kan också vara mottagliga eftersom sprickor och mikrosår kan finnas på hudens yta.
Kom ihåg att fotsvamp är smittsamt. Det är möjligt att få (eller dela!) fotsvamp genom att gå barfota i ett område där en infekterad fot har varit, till exempel en allmän simbassäng eller gym-dusch, eller genom att dela strumpor och skor med en smittad person. Detta gör fotsvampsbehandling och förebyggande så viktigt.

VAD ÄR SYMPTOMEN PÅ FOTSVAMP ?
Fotsvamp visas som röda, fjällandande och kliande fötter. Dessa symtom kan också finnas mellan tårna. Fötter kan också utveckla en dålig lukt, blåsor och / eller sår.

VAD ÄR BÄSTA BEHANDLINGEN MOT FOTSVAMP ?

Om man är obehandlad kan fotsvamp vara smärtsamt och till och med orsaka permanent skada, så det är viktigt att ta itu med problemet snabbt. Men i många fall kan fotsvamp behandlas hemma. Din fotvårdare kan hjälpa dig att välja fotvårdsprodukter eller hänvisa dig till en läkare om det behövs.

Akta dig! Vissa vanliga rekommenderade huskurer är ineffektiva och kommer bara att göra det möjligt för fotsvampen att fortsätta sprida sig. Till exempel kan outspädd jod och upprepad användning av äppelcidervinbaserade lösningar faktiskt skada huden och orsaka mer skada än nytta.

Hos FOTAKUTEN.SE hittar du produkter som innehåller klotrimazol, en ingrediens som vanligtvis används för att behandla svampinfektioner.
Drift & produktion:  Wikinggruppen